ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρία χρόνια φυλακή για το δημιουργό της «Μπλε Φάλαινας»

Μπλε Φάλαινα
Μπλε Φάλαινα

<iframe width=”800″ height=”420″ src=”https://www.youtube.com/embed/GvVO2f0SqIM” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

 

Μπλε Φάλαινα

Η νομοθεσία αυτή τη στιγμή για παρακίνηση ανηλίκων σε αυτοκτονία προβλέπει ποινές κάθειρξης που φθάνουν τα έξι χρόνια, αλλά η Ρωσική Δούμα επιδιώκει οι ποινές αυτές να φθάσουν έως τα 12 χρόνια

Ο διαχειριστής της “ομάδας θανάτου” του διαδικτυακού παιγνιδιού “μπλε φάλαινα” στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Vkoktakte, Φιλίπ Μπουντέικιν, καταδικάστηκε σήμερα σε φυλάκιση 3 ετών και 4 μηνών με την κατηγορία ότι παρακινούσε εφήβους να αυτοκτονήσουν, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Interfax επικαλούμενο το γραφείο τύπου του δικαστηρίου της Αγίας Πετρούπολης. Ο Μπουντέικιν είναι ο πρώτος άνθρωπός που καταδικάζεται στην Ρωσία με την κατηγορία αυτή.

Σύμφωνα με την ανάκριση ο Μπουντέικιν στο διάστημα Απριλίου-Μαΐου 2016 με το ψευδώνυμο “Φιλιπ Λις” στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Vkoktakte, προπαγάνδιζε την αυτοκτονία σε ανηλίκους και τους παρακινούσε να αυτοκτονήσουν. Αποδείχθηκε ότι ο Μπουντέικιν ήταν αυτός που παρακίνησε μια 15χρονη από το Αστραχάν να αυτοκτονήσει, αλλά κατάφεραν να την αποτρέψουν με παρέμβαση τους οι αστυνομικές αρχές. Επίσης ο Μπουντέικιν, παρακίνησε με τον ίδιο τρόπο μια 17χρονη η οποία το καλοκαίρι του 2016 αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, αλλά σώθηκε χάρη στην παρέμβαση της αστυνομίας.

Η νομοθεσία αυτή τη στιγμή για παρακίνηση ανηλίκων σε αυτοκτονία προβλέπει ποινές κάθειρξης που φθάνουν τα έξι χρόνια, αλλά η Ρωσική Δούμα επιδιώκει οι ποινές αυτές να φθάσουν έως τα 12 χρόνια.

Πηγή Θέματος: Protothema.gr