ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τεράστια η καταστροφή στην Ε.Ο. Αντιρρίου-Ιωαννίνων-Πολύ δύσκολη η αποκατάσταση

-Απο PatrasTimes

Υπό εξέλιξη είναι η συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ενώ την ίδια ώρα την διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Νέα Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, ανακοινώνει η ΕΛΑΣ Δ.Ε:

«Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, ενημερώνει τους πολίτες ότι προκειμένου εκτελεσθούν επείγουσες εργασίες αποκατάστασης τμήματος της Νέας Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων της οποίας το οδόστρωμα υπέστη καθίζηση λόγω έντονης βροχόπτωσης και αποσκοπώντας στην ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, κατά την διάρκεια των  εργασιών, θα πραγματοποιηθούν οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις :

•       Προσωρινή  διακοπή  της  κυκλοφορίας  των  οχημάτων και στα δυο ρεύματα κατεύθυνσης της Νέα Εθνικής Οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων (από τη διασταύρωση Αγγελοκάστρου, χιλιομετρική θέση 48+350, έως το κόμβο Συκιάς, χιλιομετρική θέση 58+000) κατά το χρονικό διάστημα από σήμερα (02-12-2017) έως την (22-12-2017).
Κατά τα το ανωτέρω χρονικό διάστημα, η κυκλοφορία των οχημάτων θα εκτρέπεται είτε μέσω της Ιόνιας Οδού, είτε μέσω του παράπλευρου Επαρχιακού Οδικού δικτύου, ανάλογα με τον προορισμό των οχημάτων.
Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων και να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.»

Αρχική Ενημέρωση 12.49

Όσο περνάει η ώρα, αποκαλύπτεται το μέγεθος της καταστροφής σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, που έχουν πληγεί από την πρωτοφανή πρωινή νεροποντή.

Πολύ σοβαρό είναι το πρόβλημα στην εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στο φαράγγι της Κλεισούρας και στα Φραγκουλέικα, όπου ο δρόμος έχει καταστραφεί σε τουλάχιστον τρία σημεία και φερτά υλικά – λάσπες και κορμοί υπάρχουν και σε άλλα.

Επί τόπου βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, που σε δηλώσεις του στο agriniopress.gr, μεταφέρει  πρωτοφανείς εικόνες, σημειώνοντας πως δεν μπορεί να υπάρξει άμεση αποκατάσταση της μεγάλης καταστροφής στην εθνική οδό. “Το ευτύχημα είναι ότι καταφέραμε να απεγκλωβίσουμε δέκα με δεκάπεντε οχήματα από την περιοχή και να μην κινδυνεύσουν άνθρωποι. Αλλά η καταστροφή είναι πολύ μεγάλη και η εικόνα απογοητευτική” , λέει ο κ. Κατσιφάρας, που υπέβαλλε αίτημα ώστε να κηρυχτούν Δημοτικές Ενότητες των Δήμων Αγρινίου και Μεσολογγίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

received_10214197569113754 received_10214197564953650 received_10214197565153655 received_10214197566553690

Στη 1:00 το μεσημέρι θα συνεδριάσει στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι το Συντονιστικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας για τον συντονισμό και μια πρώτη αποτίμηση της πολύ δύσκολης κατάστασης.

Πηγή: PatrasTimes.gr