ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Εν ψυχρώ εκτέλεση δικηγόρου – Έδωσε ραντεβού θανάτου με τους δολοφόνους

Μιχάλης Ζαφειρόπουλος
Μιχάλης Ζαφειρόπουλος

Δολοφονήθηκε εν ψυχρώ ο δικηγόρος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος

Μιχάλης Ζαφειρόπουλος – Θύμα δολοφονικής επίθεσης έπεσε αργά το απόγευμα της Πέμπτης ο δικηγόρος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος. Η επίθεση έγινε στο γραφείο του, στην οδό Ασκληπιού 154, στη Νεάπολη Εξαρχείων.

Δύο ένοπλοι εισέβαλαν στο γραφείο του δικηγόρου και τον πυροβόλησαν εν ψυχρώ, προκαλώντας του τραύματα στπ στήθος,.

Στο σημείο διεξάγουν έρευνες στελέχη της διώξης εγκλημάτων κατά της ζωής της Ασφάλειας Ατττικής. Άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης ζήτησε ο πρωθυπουργός.

Δολοφονήθηκε εν ψυχρώ ο δικηγόρος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος
Δολοφονήθηκε εν ψυχρώ ο δικηγόρος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος

Σύμφωνα με τα στοχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής η εν ψυχρώ δολοφονία του δικηγόρου φαίνεται να σχετίζεται με κάποια υπόθεση που χειριζόταν τον τελευταίο καιρό. Όπως ανέφεραν έγκυρες πηγές της Ασφάλειας, σύμφωνα με μαρτυρία συνεργάτη του δικηγόρου, ο οποίος βρισκόταν στο γραφείο, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος του είπε ότι είχε ραντεβού με δύο πελάτες, οι οποίοι έφτασαν γύρω στις 19.00 και χτύπησαν το κουδούνι της εισόδου.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος τους άνοιξε και ανέβηκαν στο γραφείο του, όπου και οι τέσσερις κάθισαν στην αίθουσα συσκέψεων.

Όπως λέει ο συνεργάτης του θύματος, οι πελάτες ήταν πιθανότατα αλλοδαποί, γιατί μιλούσαν «σπαστά» ελληνικά και φυσικά είχαν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους. Όταν κάθισαν ο ένας από τους επισκέπτες ζήτησε από τον συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου να τους αφήσει μόνους, γι’ αυτό πήγε στο διπλανό γραφείο.

Εν συνεχεία ακούστηκε πυροβολισμός και όταν ο συνεργάτης του έτρεξε να δει τι είχε συμβεί, βρήκε τον δικηγόρο Μ.Ζαφειρόπουλο να έχει γύρει νεκρός πάνω στο τραπέζι συσκέψεων, ενώ οι δράστες είχαν εξαφανιστεί. Ο συνεργάτης του θύματος, σοκαρισμένος ειδοποίησε την Αστυνομία.

Οι δράστες δεν είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και πιθανόν να διέφυγαν με μοτοσικλέτα. Στην υπόθεση δεν εμπλέκεται η αντιτρομοκρατική. Θα ελεχθεί το κινητό τηλέφωνο του δικηγόρου καθώς και σημειωματάριά του για να διαπιστωθεί με ποιους επρόκειτο να συναντηθείτο απόγευμα της Πέμπτης.

Στο σημείο βρέθηκαν άμεσα στελέχη της διώξης εγκλημάτων κατά της ζωής της Ασφάλειας Ατττικής, προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν στοιχεία (αποτυπώματα, γενετικό υλικό), να συλλέξουν μαρτυρίες και να ελέγξουν κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στην περιοχή, προκειμένου να εντοπίσουν τους δράστες, καθώς και ιατροδικαστής.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου και πρώην υπουργού Αντ. Φούσα:

Πρόσθετα, οι Αρχές αναζητούν από την ευρύτερη γειτονιά τυχόν βιντεοληπτικό υλικό από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, μήπως τυχόν μπορέσουν να εντοπίσουν σε κάποιο καρέ τους δράστες.

Οι δολοφόνοι του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου με τον τρόπο που ενήργησαν δίνουν την εντύπωση πως εκτελούσαν “συμβόλαιο θανάτου” και είτε είχαν κλείσει ραντεβού, είτε για κάποιον λόγο τους περίμενε εκεί ο δικηγόρος.

Πηγές: News247.grtovima.gr