NEWS ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ

Κωνσταντινούπολη: Ο Αγρινιώτης Νίκος Σολής έπιασε για 2η συνεχόμενη φορά τον Τίμιο Σταυρό

Νίκος Σολής
Νίκος Σολής

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην περιοχή του Φαναρίου στην Κωνσταντινούπολη. Παρά το τσουχτερό κρύο και τη βροχή οκτώ άντρες βούτηξαν στα παγωμένα νερά στην Ακτή του Κερατίου Κόλπου για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό.

 

Τον Τίμιο Σταυρό κατάφερε να πιάσει για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην Κωνσταντινούπολη ο Νίκος Σολής από το Αγρίνιο.

 

Νίκος Σολής – ”Νιώθω τρομερή συγκίνηση. Ήρθα στην Κωνσταντινούπολη μόνο για το Σταυρό.”

Στη συνέντευξή του είχε δηλώσει: «Βουτάω κάθε χρόνο. Από τότε που ήμουν μικρό παιδάκι, έβλεπα τον κόσμο που έπεφτε και ζήλευα. Όλο έλεγα ¨πότε θα μεγαλώσω αρκετά κι εγώ, ώστε να πέφτω στα νερά να τον πιάσω!». Τα τελευταία δύο χρόνια έπεσα στα νερά της Κωνσταντινούπολης και έπιασα τον σταυρό. Ωστόσο, πρέπει να σου πω ότι, αν εξαιρέσεις αυτά τα δύο χρόνια, τα προηγούμενα χρόνια έπιασα τον σταυρό πρώτος, δέκα χρονιές συνεχόμενες, σε αγιασμούς των υδάτων διαφόρων περιοχών της Ελλάδας. Επομένως, μιλάμε για τη δωδέκατη συνεχόμενη φορά. Από τα 18 βγαίνω πρώτος. Ξεκίνησα να βουτάω στον Ωροπό, στην Αθήνα, κάθε χρόνο, μαζί με τον αδελφό μου και μας έγινε συνήθεια. Έπειτα πήραμε δίπλωμα ναυαγοσωστικής, τόσο εγώ όσο και ο αδελφός μου, και μετά έγινε ένα τραγικό γεγονός στην οικογένεια.

Η γιαγιά μου, που ήταν χειμερινή κολυμβήτρια, χάθηκε στα νερά. Πνίγηκε. Μας κόστισε πολύ αυτό. Από τότε προσπαθούσα ακόμα πιο πολύ, να μη χάνω χρονιά και να βουτάω για τον σταυρό, πιάνοντάς τον πρώτος».

 

Πληροφορίες: protothema.gr, iefimerida.gr, Φωτογραφίες: AP & Facebook