Η Κύπρος δίνει κίνητρα στις επιχειρήσεις για να εγκατασταθούν και να αναπτυχθούν

Η Κύπρος χαρακτηρίζεται από ένα ιδιαίτερα φιλικό φορολογικό σύστημα και μετά και από την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί ένα ισχυρό κέντρο χρηματοοικονομικών συναλλαγών και δραστηριοτήτων. Οι τράπεζες...

Η Κύπρος χαρακτηρίζεται από ένα ιδιαίτερα φιλικό φορολογικό σύστημα και μετά και από την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί ένα ισχυρό κέντρο χρηματοοικονομικών συναλλαγών και δραστηριοτήτων.

Οι τράπεζες της λειτουργούν με βάση ένα ισχυρό τραπεζικό απόρρητο, το οποίο αποτελεί και τη βάση του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου. Οι παροχές που παρέχονται είναι υψηλές και το βιοτικό και μορφωτικό επίπεδο εξαιρετικά ανεβασμένο, γεγονός που ενισχύει τη τάση για σύσταση εταιρείας στην Κύπρο.

Η ίδρυση εταιρείας στην Κύπρο είναι μια συμφέρουσα λύση, ειδικά τον τελευταίο καιρό, όπου οι εισφορές που πρέπει να πληρώσει ο Έλληνας επαγγελματίας είναι ιδιαίτερα αυξημένες σε σχέση με τα παλαιότερα χρόνια. Οι κυπριακές εταιρείες είναι Ευρωπαϊκές εταιρείες και όχι offshore όπως λάθος μπορεί κάποιοι να θεωρούν.

Η κυπριακή νομοθεσία λειτουργεί με βάση τις οδηγίες της Ε.Ε. δεν αποτελεί φορολογικό παράδεισο. Οι κυπριακές τράπεζες προσφέρουν υπηρεσίες μέσω e-banking, έτσι ώστε να μην απαιτείται η φυσική παρουσία σας για τις συναλλαγές. Οι συναλλαγές με τις δημόσιες υπηρεσίες είναι εύκολες και απουσιάζει η μεγάλη γραφειοκρατία.

Εάν οι επιχειρηματίες  θέλουν ανωνυμία, μπορούν να την εξασφαλίσουν με το να διορίσουν Κύπριους μετόχους ως εντολοδόχους.

Σύμφωνα με την κυπριακή νομοθεσία απαιτείται ένας διευθυντής, ο οποίος μπορεί να είναι φυσικό ή νομικό πρόσωπο και ένας γραμματέας, όπου καλό θα είναι να είναι τοπικός, ώστε να μπορεί να υπογράφει κάποια εταιρικά έγγραφα σε περίπτωση που χρειαστεί.

Η χώρα της Κύπρου δίνει κίνητρα στις επιχειρήσεις για να εγκατασταθούν και να αναπτυχθούν ιδρύοντας μια νέα εταιρεία. Το ευνοϊκό φορολογικό σύστημα της χώρας, το γεγονός ότι αποτελεί -μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η σταθερότητα στη νομοθεσία,  η προνομιακή γεωγραφική της θέση και πολλά άλλα την έχουν καταστήσει μια καλή λύση για τον Ελληνικό επιχειρηματικό κόσμο.

Η Κύπρος αποτελεί κέντρο διεθνών χρηματοοικονομικών συναλλαγών και εκεί δραστηριοποιούνται πάρα πολλές επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο, οι οποίες έχουν εγκατασταθεί εκεί. Τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζει είναι πολλά και σημαντικά  για εταιρείες και επιχειρηματίες, οι οποίοι μπορούν να επωφεληθούν και να προτιμήσουν μια αξιόπιστη λύση για να απεγκλωβιστούν από το πολύ δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον που επικρατεί στη χώρα μας και τα προβλήματα που μαστίζουν τις Ελληνικές επιχειρήσεις. Τα τιμολόγια που εκδίδονται από κυπριακές εταιρείες είναι αποδεκτά στην Ελλάδα και στις Ελληνικές υπηρεσίες.

Πηγή: http://myportal.gr/kipros-dini-kinitra-stis-epichirisis-gia-na-egkatastathoun-ke-na-anaptichthoun/

AMFlife.gr - Δυτική Ελλάδα, Άνθρωποι, Αξιοθέατα, Νέα & Ειδήσεις
No Comment

Leave a Reply

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε επίσης

 • Βιβλιοθήκη Σπάρτου

  Βιβλιοθήκη Σπάρτου: Νικόλαος Κιχεμ

  Νικόλαος Κιχεμ Η Βιβλιοθήκη Σπάρτου κλείνει το αφιέρωμα στην γραφή των βραβευμένων και διακριθέντων του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης, που διοργάνωσε με τον ΝΙΚΟΛΑΟ ΚΙΧΕΜ (Κοτσαμπουγιούκης) (Ευάγγελος Ζώης) Νέο...
 • «Τέχνη και Εποχή» στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων

  Μετά τη μεγάλη επιτυχία της έκθεσης Τέχνη και Εποχή. Η συλλογή της Πινακοθήκης Δήμου Αθηναίων μέσα από τα μάτια του Σπύρου Παπαλουκά, που παρουσιάζεται στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων (κτίριο Μεταξουργείου),...
 • Διακοπες στην Αμφιλοχία

  Διακοπες στην Αμφιλοχία

  Διακοπες στην Αμφιλοχία Παραλιακή κωμόπολη, χτισμένη στο μυχό του Aμβρακικού κόλπου, η Αμφιλοχία – Kαρβασαράς η παλαιότερη ονομασία της – είναι συγκοινωνιακός κόμβος και εμπορικό λιμάνι. Τα εστιατόρια, τα...
 • 4ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου 10χλμ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ

  Το απόγευμα του Σαββάτου 18/08/2018 Πραγματοποιήθηκε ο 4ο Λαϊκός Αγώνας Δρόμου 10χλμ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ Στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας Μεταξύ των αθλητών συμμετείχαν από την Αμφιλοχία ο Τρομπούκης Χρήστος που...