ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Πολιτιστικό Κέντρο Αμφιλοχίας – Έναρξη παιδικού θεατρικού παιχνιδιού 2017-18

πολιτιστικό κέντρο Αμφιλοχίας, μαθήματα θεατρικού παιχνιδιού
πολιτιστικό κέντρο Αμφιλοχίας, μαθήματα θεατρικού παιχνιδιού
Το Πολιτιστικό Κέντρο Αμφιλοχίας ανακοινώνει την έναρξη εγγραφών του παιδικού θεατρικού παιχνιδιού από 23 Σεπτεμβρίου 18:15 – 19:30, αλλά και κάθε Σάββατο τις παραπάνω ώρες, στην αίθουσα Τρομπούκη.
Τo θεατρικό παιχνίδι αποτελεί μια ευχάριστη και ωφέλιμη δραστηριότητα για τα παιδιά που εκδηλώνουν την επιθυμία να το παρακολουθήσουν. Μέσα από τη χρήση του παραμυθιού και των ιστοριών γενικότερα, αλλά και της ποίησης, του τραγουδιού και του ήχου ,το παιδί βελτιώνει το λόγο του και την άρθρωσή του, μαθαίνει να τοποθετεί τη φωνή του πιο σωστά και εμπλουτίζει το λεξιλόγιο του. Επιπλέον μαθαίνει να κινείται αρμονικά μέσα στο ρυθμό και να συντονίζει ανάλογα τις κινήσεις του. Με τον καιρό πετυχαίνει να κατανοεί όλο και πιο σύνθετες ιστορίες ενώ βελτιώνεται η μνήμη αλλά και η φαντασία του.
Ο στόχος της δραστηριότητας είναι να καλλιεργηθεί στα παιδιά ο αυθορμητισμός και η εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Καθώς εντάσσονται στην ομάδα και γίνονται αποδεκτά από τα υπόλοιπα μέλη, ενισχύεται η αυτοπεποίθησή τους και μαθαίνουν να αναγνωρίζουν αλλά και να εκφράζουν ευκολότερα τα συναισθήματά τους. Έτσι αποκτούν περισσότερο θάρρος για να μπορούν αν θέλουν να εκτεθούν σε κοινό αργότερα με φυσικό και αυθόρμητο τρόπο.
Επιπλέον μαθαίνουν να ενεργούν ομαδικά, για ένα κοινό σκοπό και να πειθαρχούν για το καλό της ομάδας. Τέλος μέσα από το παιχνίδι ρόλων και την υπόδυση, βοηθιούνται να γίνουν πιο ευαίσθητα καθώς καλλιεργείται η ενσυναίσθηση ,δηλαδή η ικανότητα να εννοήσουν πως μπορεί να αισθάνεται κάποιος άλλος έξω από τον εαυτό τους, ενώ την ίδια στιγμή σημαντικές αξίες για τη ζωή μεταφέρονται με δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο.
Τα μαθήματα του θεατρικού παιχνιδιού θα ξεκινήσουν το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017, για παιδιά από Γ έως Στ Δημοτικού και θα γίνονται κάθε Σάββατο από 18:15 – 19:30 στην αίθουσα Τρομπούκη.
Εγγραφές και πληροφορίες στο τηλέφωνο 6972775930,( Τσούμα Ερμιόνη, εμψυχώτρια του παιδικού θεατρικού παιχνιδιού),αλλά και στην αίθουσα Τρομπούκη από 23 Σεπτεμβρίου ώρες 18:15 – 19:30, αλλά και κάθε Σάββατο τις παραπάνω ώρες.