NEWS ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Τα μεγάλα οδικά έργα που ξεκινούν στην Αιτωλοακαρνανία

Μπορεί η Ιόνια Οδός να ολοκληρώθηκε ωστόσο υπάρχουν βαρυσήμαντα οδικά έργα που πρέπει να υλοποιηθούν ώστε να μπορέσει να υποστηριχθεί ο νέος αυτοκινητόδρομος και να αναπτυχθεί η περιοχή.

Η ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού δεν είναι το μόνο μεγάλο έργο που ενδιαφέρει τη δυτική Ελλάδα. Χωρίς παράπλευρα οδικά έργα, δεν θα μπορέσει η περιοχή να αναπτυχθεί, έργα που βρίσκονται σε φάση σχεδιασμού και υλοποίησης.

Τις ανακοινώσεις έκανε από το Μεσολόγγι, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών Υποδομών Γιώργος Δέδες κατά τη συνάντησή του με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα.

Για τον οδικό Άξονα Αμβρακία-Άκτιο, ο Γιώργος Δέδες ανέφερε ότι η πρώτη εργολαβία, από τις τέσσερις συνολικά του έργου, είναι σε εξέλιξη ενώ στις υπόλοιπες τρεις θα προχωρήσει σε συμπληρωματικές συμβάσεις ώστε το έργο να ολοκληρωθεί.

Επίσης, ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση της ολοκλήρωσης του έργου κατασκευής του δρόμου Πογωνιά-Πλαγιά με το ποσό των 6.300.000€, ενώ επισήμανε την ανάγκη ωρίμανσης των μελετών για την αποκατάσταση των χωριών Κλεπά και Περίστα. Ακόμη δεσμεύθηκε για τη χρηματοδότηση για την συντήρηση του οδικού δικτύου Θέρμου και την αποκατάσταση του δρόμου Μελιγκόβα-Αμβρακιά.

Εξάλλου, ο γενικός γραμματέας ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση, από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, της μελέτης για την οριζόντια σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια οδό, η οποία θα φθάσει έως την έκδοση των τευχών δημοπράτησης ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει το στάδιο εξεύρεσης πόρων για την υλοποίησης του έργου.

Παράλληλα θα διατεθεί από το ΥΠΟΜΕΔΙ το ποσό των 5.000.000€ για τη βελτίωση και συντήρηση του Εθνικού δρόμου από το Αγρίνιο έως τον κόμβο Κουβαρά, ενώ θα ακολουθήσει , σε μεταγενέστερο χρόνο, χρηματοδότηση και για αλλά σημεία της Εθνικής οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων.

«Διεκδικούμε πόρους, δεν μένουμε μόνο σε ότι έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα, προκειμένου το αναπτυξιακό όραμά μας για τη Δυτική Ελλάδα να γίνει πράξη,» σημείωσε ο Απόστολος Κατσιφάρας ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη υλοποίησης του έργου της σύνδεσης του λιμανιού του Πλατυγιαλίου Αστακού με την Ιόνια οδό και του οδικού έργου Αγρίνιο-Καρπενήσι.

Το αμέσως προσεχές διάστημα ο Γιώργος Δέδες θα βρεθεί και πάλι στην περιοχή, για ανακοινώσεις που θα αφορούν έργα για την Ηλεία και την Αχαΐα, με ιδιαίτερη βαρύτητα στην κατασκευή της Πατρών-Πύργου.

Πηγή: news247.gr