ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Οδοιπορικό στα «Ψηλά βουνά» της Κοιλάδας του Αχελώου

Η Παρθενία - (Νία) Χαρίτου
Η Παρθενία – (Νία) Χαρίτου

Στις νερένιες διαδρομές της ροής του Αχελώου– του οποίου τα πεντακάθαρα νερά του, κατεβαίνουν ορμητικά διασχίζοντας τις βουνοπλαγιές της Νότιας Πίνδου-Ορεινής Άρτας, της Αργιθέας των Αγράφων και τα δοξασμένα βουνά του Ορεινού Βάλτου Προσκαλούν και προκαλούν τους επισκέπτες, για κολύμπι στα ορεινά καθώς και καλοκαιρινές πεζοπορίες στα πανέμορφα ελατοδάση τους –εδώ, σε μια περιοχή ειδικής προστασίας της άγριας ζωής και ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Η κοιλάδα του Αχελώου εκτείνεται σε γεωγραφική απόσταση απ’ τη γέφυρα Κοράκου (Άρτα- Θεσσαλία) έως τη γέφυρα Τατάρνας (Αιτωλ/νία – Ευρυτανία) μια περιοχή που τη διαπερνάει ο μεγαλύτερος ελληνικός ποταμός, ο πατέρας όλων των ποταμών κατά την αρχαιότητα, ο δικός μας Ασπροπόταμος-Αχελώος.

 

Ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στην Κοιλάδα του Αχελώου, παρέα με την Ομάδα πεζοπορίας νέων της περιοχής, ανεβαίνοντας στην ψηλότερες κορφές της Καλάνας (εδώ που ασκήτεψε ο Αγ. Ανδρέας) είναι η καλύτερη αποζημίωση για τον πεζοπόρο – ορειβάτη που επιλέγει εναλλακτικά μιαν άλλη καλοκαιρινή πρόταση – έναν άλλο τρόπο ημερήσιας διασκέδασης κοντά στη φύση. Τα χωριά της Κοιλάδας του Αχελώου για την περιοχή του Ορεινού Βάλτου- είναι το Αυλάκι, τα Βρουβιανά, τα Πηγάδια, το Περδικάκι και το Τρίκλινο (Γέφυρα Τατάρνας). Δείτε φώτο και video