NEWS ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ

Τιμές ελαιολάδου για το 2018

Τιμές ελαιολάδου 2018

Φέτος το 2018 φαίνεται από τα μέχρι στιγμής στοιχειά ότι η χρονιά θα είναι καλή και σας ποιότητα ελαιολάδου αλλά και σαν τιμή.

Τιμές πέριξ των 4 ευρώ εξακολουθεί να εισπράττει ο παραγωγός στις πιο Δυναμικές  ζώνες της χώρας, παρά το γεγονός  ότι το εμπόριο εντείνει τις πιέσεις, µε το επιχείρημα της ικανοποιητικά ικανής παραγωγής κατά την ελαιοκομική περίοδο 2018 – 2019.

 

Όπως και στην περίπτωση της ελιάς Καλαμών ο Α.Σ. Πετρίνας Λακωνίας δείχνει το δρόμο, κλείνοντας σημαντικές συμφωνίες  στο εξωτερικό με ιδιαίτερα επωφελείς όρους, για τους ελαιοπαραγωγούς της περιοχής ευθύνης του.

 Όπως και στην περίπτωση της ελιάς Καλαμών ο Α.Σ. Πετρίνας Λακωνίας δείχνει το δρόμο, κλείνοντας σχετική εμπορική συμφωνία στο εξωτερικό με ιδιαίτερα επωφελείς όρους, για τους ελαιοπαραγωγούς της περιοχής ευθύνης του.

Στο Νομό Λακωνίας, όπως αποκαλύπτει το AgrοNews, τη διαφορά κατάφερε να κάνει, όπως και στην περίπτωση της ελιάς Καλαμών Αγροτικός Συνεταιρισμός Πετρίνας.

Συγκεκριμένα, έκλεισε εμπορική συμφωνία  εξαγωγής δυο βυτίων έξτρα παρθένου ελαιολάδου, σε 3 λιτρες συσκευασίες και  μπουκάλια, στον Καναδά µε 5 ευρώ το κιλό.

Από αυτά τα 5 ευρώ, τα 3,90 αντιστοιχούν στην καθαρή πρόσοδο για τον παραγωγό, που παρέδωσε το προϊόν στην οργάνωση, η οποία έχει καταφέρει να ανοίξει κανάλια Διανομήςσε Ηνωμένες Πολιτείες ( USA )  και Καναδά, µέσω κυρίως Λακώνων, που ζουν εκεί και δραστηριοποιούνται στην τροφοδοσία Ελληνικών τροφίμων και ελαιολάδου.

Κατά τα άλλα, µμεταξύ 3,30 και 3,85 ευρώ το κιλό είναι η φετινή τιμή  που «παίζει» αυτήν την περίοδο στην Πελοπόννησο, ενώ σταθερά ψηλά και πιο συγκεκριμένα στα 3,90 ευρώ ανά κιλό κρατιέται η τιμή και στη ζώνη Π.Ο.Π. της Σητεία Κρήτη.

Γενικότερα πάντως οι Συνεταιρισμοί  των Κρητικών συνεχίζουν την πρακτική των διαγωνισμών για την πώληση του προϊόντος εφετινής εσοδείας.

Πηγή: agrotikesepidotiseis