NEWS ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ

Αγροτική Τεχνολογία : Ρομπότ για την καταπολέμηση των ζιζανίων

Η διαχείριση των ζιζανίων είναι μια αναγκαστική εργασία  σε κάθε είδους καλλιέργεια.

Υπάρχουν πολλές δυναμικές λύσεις υψηλής τεχνολογίας, αλλά ένα από τα αγαπημένα μας είναι το ρομπότ ecoRobotix: ένα ηλιακόαυτόματο ρομποτικό σύστημα που μοιάζει σαν ένα τραπέζι με ρόδες !

 Η EcoRobotix εξασφάλισε την περασμένη εβδομάδα ένα νέο γύρο χρηματοδότησης – περίπου 11 εκατομμύρια δολάρια από τον γεωργικό επενδυτή CapAgro καθώς και, αναμφίβολα, από την BASF, μια γερμανική εταιρεία που κατέχει τον τίτλο της μεγαλύτερης χημικής εταιρείας στον κόσμο.

Και καταλαβαίνουμε γιατί. Απλά δείτε το παρακάτω Video :



Το ecoRobotix μοιάζει περισσότερο σαν ένα  τραπέζι με  τροχούς, εκτός από το τραπέζι είναι ένα φωτοβολταϊκό ηλιακό πάνελ πλάτους περίπου επτά μέτρων. Είναι εξοπλισμένο μεαισθητήρες κάμερας και GPS, οι οποίοι της επιτρέπουν να βρει μόνο του ζιζάνια στο έδαφος, το οποίο στη συνέχεια μεταφέρεται για να κάνει τη δουλειά του.

Κάτω από το τραπέζι είναι ένα ζευγάρι … με βραχίονες , μοιάζουν με όπλα. Όπου τα χέρια θα είναι ένα, κάθε βραχίονας είναι ένα μικρό κύπελλο που καλύπτει το ζιζάνιο και παράγει μια πολύ μικρή δόση φυτοφαρμάκου.

Όλα αυτά γίνονται εντελώς αυτόματα, χωρίς να χρειάζονται εισροές από τον αγρότη, και η εταιρεία λέει ότι αυτό το ακριβές σύστημα παράδοσης μπορεί να μειώσει την ποσότητα φυτοφαρμάκων που χρειάζεται περίπου 20 φορές. Μπορεί να καλύψει περίπου 7,5 στρέμματα γης ανά ημέρα.

Το ρομπότ λειτουργεί ανιχνεύοντας την καλλιέργεια που προσπαθεί να προστατεύσει. Προς το παρόν, το ρομπότ μπορεί να ανιχνεύσει μόνο δύο καλλιέργειες-τα τεύτλα και canola -αλλά η εταιρεία λέει ότι υπάρχουν περισσότερες επιλογές και, όπως και το έξυπνο τηλέφωνο, μπορεί να παραδοθεί στο ρομπότ μέσω ενημερώσεων λογισμικού.

Η ομάδα ecoRobotix έχει κάνει πιλοτικά έργα στην Ευρώπη και έχει  πει στο Reuters ότι ελπίζει να φέρει το προϊόν της στην αγορά κάποια στιγμή το 2019. Η EcoRobotix θα έχει εταιρία. υπάρχουν αρκετοί άλλοι αρχάριοι που εργάζονται σε αυτό το είδος ακριβείας σάρωσης και ψεκασμού, συμπεριλαμβανομένης της αμερικανικής εταιρείας Blue River .

Πηγή: agrotikesepidotiseis