NEWS ΑΓΡΙΝΙΟ

Προσοχή από τους απατεώνες στο Αγρίνιο (νέα μορφή εξαπάτησης πολιτών)

-Πηγή Άρθρου: Νίκος Αγγελόπουλος, sinidisi.gr

Μία νέα μορφή εξαπάτησης πολιτών, έκανε προ ημερών την εμφάνισή της στο Αγρίνιο, με θύματα ένα ζευγάρι (άνδρας 42 και γυναίκα 43 ετών). Τέσσερα άτομα λοιπόν, δύο άνδρες και μία γυναίκα, παρουσιάστηκαν στο ζευγάρι των Αγρινιωτών και με το πρόσχημα ένταξής τους στο νόμο Κατσέλη, το έπεισαν να καταβάλλει τμηματικά τους τελευταίους έξι μήνες το χρηματικό ποσό των 8.750 ευρώ, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει ολοκληρωθεί οποιαδήποτε ενέργεια σχετικά με την ρύθμιση των οφειλών. Καραμπινάτη απάτη δηλαδή.

Το νέο αυτό μάλιστα περιστατικό εξαπάτησης, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην περιοχή και προβλημάτισε ιδιαίτερα τις Ενώσεις Καταναλωτών και το ΙΝΚΑ μιας και όπως όλα δείχνουν, οι δράστες δεν αποκλείεται να επικαλέστηκαν ότι εκπροσωπούν κάποια από τις παραπάνω Ενώσεις για ρυθμίσεις οφειλών μέσω του νόμου Κατσέλη.

Με αφορμή το θέμα, η «FT» επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΙΝΚΑ Γιώργο Λεχουρίτη ο οποίος εξέφρασε την έντονη ανησυχία του, ζητώντας μάλιστα από τις αρμόδιες διωκτικές αρχές να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους τους, δίνοντας παράλληλα χρήσιμες συμβουλές στους πολίτες, έτσι ώστε να μην πέσουν θύματα εξαπάτησης από επιτήδειους.

«Πρόκειται πράγματι για ένα περιστατικό το οποίο μας ανησυχεί ιδιαίτερα, γεγονός που δεν μπορούμε να κρύψουμε. Οι επιτήδειοι σκαρφίζονται οτιδήποτε για να εξαπατήσουν τους πολίτες. Και μιλάμε για ένα θέμα άκρως λεπτό και επίκαιρο, όπως αυτό της ρύθμισης οφειλών. Καλώ τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές να εντείνουν τους ελέγχους τους και από την άλλη, τους πολίτες να είναι προσεκτικοί. Εμείς ως ΙΝΚΑ ούτε χτυπάμε πόρτες, ούτε είμαστε στο δρόμο για να προσεγγίζουμε πολίτες. Τα γραφεία μας στο Αγρίνιο, βρίσκονται στην οδό Σπύρου Τσικνιά 48 (τηλ. 26410 24444) και στην Αθήνα στην 3ης Σεπτεμβρίου 13 (τηλ. 210-3632443). Εκεί μπορούν να μας βρίσκουν οι πολίτες και είμαστε πάντα στη διάθεσή τους, για να τους εξυπηρετήσουμε, να τους συμβουλέψουμε, να τους λύσουμε απορίες. Οτιδήποτε άλλο πρόκειται για απάτη) δήλωσε στη «Σ» ο Γιώργος Λεχουρίτης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η τοπική αστυνομία έχει ταυτοποιήσει τα στοιχεία των τριών από τους τέσσερις δράστες.