ΠΑΤΡΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ

Ιερά μονή Γηροκομείου: Ο Επιτάφιος Ύμνος της Υπεραγίας Θεοτόκου την Κυριακή 13 Αυγούστου

Ο Επιτάφιος Ύμνος της Υπεραγίας Θεοτόκου την Κυριακή 13 Αυγούστου
Ο Επιτάφιος Ύμνος της Υπεραγίας Θεοτόκου την Κυριακή 13 Αυγούστου

Την Κυριακή 13 Αυγούστου 2017 στις 19.00 θα ψαλεί στην Ιερά Μονή Γηροκομείου ο Επιτάφιος Ύμνος της Υπεραγίας Θεοτόκου. Πλήθος πιστών αναμένεται να ανέβει στην ιστορική ιερά μονή της Παναγίας της Γηροκομήτισσας, για να ψάλλουν όλοι μαζί με προεξάρχοντες τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο και τον καθηγούμενο της ιεράς μονής, αρχιμανδρίτη Συμεών Χατζή, τα ιερά εγκώμια στην Παναγία μας.

Να θυμίσουμε πως η συγκεκριμένη Ιερά Ακολουθία τελείται στον προαύλιο χώρο του Ναού, σε ειδική ε­ξέ­δρα, όπου τοποθετείται το κουβούκλιο τού Επιταφίου, με την εικόνα (σώμα) της Παναγίας, το οποίο λιτανευτικά μεταφέρεται από το Καθολικό της Ιεράς Μονής.

Τα εγκώμια της Παναγίας ψάλλονται κάθε χρόνο στην ιερά Μονή Γηροκομείου και είναι ποίημα του αοιδίμου Μητροπολίτου Πατρών Διονυσίου. Χρονολογούνται δε από το έτος 1541.

*Θα ακολουθήσει στις 14 και 15 Αυγούστου 2017 η λαμπρή θρησκευτική πανήγυρη στο Γηροκομειό, για την μεγάλη εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου.

Να προσθέσουμε ακόμα ότι οι παρακλήσεις στην Υπεραγία Θεοτόκο, στο μοναστήρι του Γηροκομειού τελούνται στις 18.30 το απόγευμα.

1ηΔημοσίευση thebest.gr